nr 1 in kwaliteit, prijs en service

Bedrukte tape in PVC. Natuurlijk rubberlijm

Bedrukte tape in PP. Acryllijm

Veiligheidsetiketten - Tamper Proof Labels



De 14 voordelen van de High Tech wikkelfolie


De 14 voordelen van de High Tech wikkelfolie

High Tech wikkelfolieTraditionele stretch film
De High Tech folie die Jack Pauwels verkoopt wordt in Europa door het bedrijf ITW-MIMA geproduceerd met het hoogwaardige polyethyleen polymeer Octane C8. Dit zeer performant polymeer laat toe om een geblazen, bi-georienteerd, gerekte, zeer dunne en heel lichte folie te produceren, die goed bestendig is tegen perforatie. Jack Pauwels biedt u eveneens traditionele wikkelfolie aan in Cast kwaliteit.
High Tech wikkelfolie is ultra licht en heeft niets te maken met de voorgerekte Cast stretch films, die jaren geleden op de markt kwamen. De lichtheid van de High Tech wikkelfolie zal de nieuwe gebruikers echt verrassen. Een rol traditionele Cast stretch film is zwaarder dan een rol High Tech wikkelfolie. De verzendingkosten, zijn dus duurder dan die van de High Tech folie.
De WINWRAP rollen die Jack Pauwels verkoopt hebben een gewaarborgde lengte van 600 meter. De MIMALITE rollen hebben een gewaarborgde lengte van 500 meter. De rollen zijn licht. De verzendkosten zijn dus laag. Jack Pauwels waarborgt dat de traditionele Cast rollen die hij verkoopt een lengte van 300 meter hebben.
Bij het depalletizeren produceert u 2 keer minder afval. Uw stock neemt 2 keer minder plaats. Met een rol High Tech wikkelfolie wikkelt u 2 keer meer palletten. Met traditionele Cast rekfolie produceert men 2 keer meer afval wanneer men een pallet opent. Uw klanten hebben liever dat u High Tech wikkelfolie gebruikt.
De High Tech wikkelfolie is geen stretch of rekfolie, maar een gerekte folie. Het principe is eenvoudig. De folie, die bij de fabricatie gerekt werd, neemt zijn normale vorm weer in wanneer hij gebruikt wordt. De persoon die de pallet wikkelt, moet niet al remmend met zijn vingers op de film trekken om die te rekken opdat die zou spannen. Zijn rug en zijn vingers worden bespaard. Traditionele Cast rekfolie spant maar correct om een vracht, wanneer die 100% of meer gerekt wordt. De persoon die de pallet wikkelt moet dus op de folie trekken en de rol met zijn vingers remmen om de folie correct te rekken. In de praktijk wordt de folie slechts 25% gerekt, want meer vraagt te veel fysieke inspanningen. Resultaat : men verbruikt meer folie om een pallet te wikkelen en de folie spant niet voldoende.
De breedte van de High Tech folie blijft constant. Wanneer u een traditionele rekfolie rekt zoals het hoort, dan versmalt zijn breedte van 50cm naar +/- 43 cm.
De High Tech folie kleeft alleen aan de binnenkant. De buitenkant is glijdend. Dit vergemakkelijkt het laden en ontladen van de vrachtwagen, want de palletten zullen niet tegen elkaar plakken. De traditionele Cast rekfilm kleeft langs beide kanten.
De High Tech folie is elastisch zowel in de breedte als de lengte. Zijn boorden zijn versterkt en hij heeft een hoge scheurweerstand. Deze folie is zowel voor heterocliete als homogene palletten geschikt. De tradionele rekfolie in Cast kwaliteit zet zich vooral in de lengte uit. Hoewel die voor alle pallettypes gebruikt kan worden, raden wij u aan om High Tech folie te gebruiken wanneer de palletten niet homogeen zijn.
Door vibraties en remschokken van de vrachtwagen zal de High Tech wikkelfolie, die bij de fabricatie gerekt werd, strakker aantrekken. Resultaat : de High Tech wikkelfolie gaat de vracht op de pallet nog beter omklemmen en de pakjes zullen niet bewegen. Een pallet beweegt wanneer de vrachtwagen over een hobbel rijdt, een bocht neemt of remt. De traditionele rekfolie zal zich uitzetten en verslappen. De pakjes kunnen glijden. Sommige mensen raden dan aan om anti-slip papier tussen de pakjes te zetten. Of een wikkelfolie met meer kleefkracht te gebruiken. Dit is niet de juiste oplossing. Men moet het probleem bij zijn roots nemen en High Tech wikkelfolie gebruiken.
De High Tech wikkelfolie is resultaat van een doorlopende en recente research. Deze wikkelfolie wordt het hoogwaardige en performante Octane C8 polymeer geproduceerd. De folie wordt geblazen, is bi-orienteerd en wordt bij de fabricatie gerekt. De boorden zijn versterkt om een betere weerstand te bieden. Wanneer de film op zijn koker gerold wordt, dan blaast men lucht tussen de wikkelingen. Dit zorgt ervoor dat de rol schokbestendig is. U mag het laten vallen of een slag geven. Hij zal niet beschadigd zijn. Traditionele Cast handrollen worden bijna altijd met een weinig performante, goedkope en weinig rekbare polymeer geproduceerd. De rekfolie wordt op een koker gewikkeld zonder dat er lucht tussen de wikkelingen gevoegd wordt. Een rol dat een slag krijgt is meteen beschadigd.
De rollen High Tech wikkelfolie kunnen ook zonder kartonnen huls geleverd worden. Indien u rollen zonder kartonnen koker gebruikt, dan spaart u afval uit en u werkt de duurzame ontwikkeling in de hand. Een rol traditionele stretch film heeft altijd een kartonnen koker. Indien u vele rollen per jaar verbruikt, dan moet eens overwegen om met High Tech rollen te werken, die geen kartonnen koker hebben. U spaart een berg afval uit.
U verwerkt veel palletten ? U wilt geen grote palletwikkelaar kopen ? U wilt met handrollen werken ? Wij hebben wat u zoekt. Een electrische transpallet, die palletten wikkelt met handrollen. Wij verhuren die ! Een palletwikkelaar of een wikkelmachine is duur. Zo'n machine neemt veel plaats in en u moet de spanning regelen om de film correct te rekken. U moet machine rollen per pallet aankopen. Vaak koopt u toch enkele hanrollen om vlug een kleine pallet te wikkelen. Dubbel verbruik, dus.
Onze producent, ITW Mima, heeft het ISO 22000 certificaat gekregen, dat van toepassing is voor veiligheid voor de eetwaren. De labo's van ITW Mima onderzoeken en testen systematisch nieuwe oplossingen met betrekking tot perfomantie, kwaliteit, recyclering en milieu. De producten WINWRAP en MIMALITE zijn marktleiders in hun segment. De prijzenoorlog van de traditionele Cast rekfolie heeft een invloed op de kwaliteit. Jack Pauwels waarborgt traditionele stretch folie van goede kwaliteit en waarborgt de lengte.
Met een rol High Tech wikkelfolie kunt u zonder lichamelijke inspanning 2 maal meer palletten wikkelen. De palletten houden beter en er is 2 keer minder afval wanneer gedepalletiseerd wordt. Indien u een kostenanalyse maakt zult u zien dat u over de hele lijn wint. Slecht gerekt, vervult de tradionele Cast rekfolie zijn taak niet. Men gebruikt meer rekfolie dan nodig. Men wikkelt dus minder palletten met een rol. Wanneer men een pallet open maakt, dan heeft is de vuilnisbelt vlug vol. Indien u een kostenanalyse maakt, dan zult u zien dat u veel verliest.
Contacteer ons indien u iets anders wenst.