nr 1 in kwaliteit, prijs en service

Bedrukte tape in PVC. Natuurlijk rubberlijm

Bedrukte tape in PP. Acryllijm

Veiligheidsetiketten - Tamper Proof Labels



Hoe moet u uw tape kiezen


Hoe moet u uw tape kiezen

Tapes worden in twee grote categoriën onderverdeeld :
-verpakkingstape, dat zijn tapes om dozen te sluiten
-technische tapes, dat zijn tapes voor special toepassingen

Hoe moet u uw verpakkingstape kiezen?

PVC tapes zijn soepele tapes. Het is heel aangenaam om er mee te werken. Men kan ze gemakkelijk met de hand snijden.

De standaard diktes zijn 30, 32 of 35 micron, zonder rekening te houden met de dikte van de lijm. Met de dikte van de lijm erbij is de dikte +/- 60 micron.

Ze hebben altijd een lijm op basis van natuurlijk rubber gemengd met een solvent. Wij noemen deze lijm : rubbersolventlijm. Het is één van de beste lijm.
De tapes maken geen storend geluid wanneer ze afgerold worden.

Goed bedrukt en goed gestockeerd, kunt u deze tapes gedurende jaren bewaren.

Eens verwerkt, weerstaat PVC tape goed tegen koud.
De verwerking van PVC moet echter bij een temperatuur boven de 16°C gebeuren, anders zou de tape eventueel kunnen scheuren bij het afrollen ervan. Dit is een paradox, want rubbersolventlijm is bestand tegen negatieve temperaturen, maar PVC scheurt gemakkelijk indien het afgerold wordt bij lage temperaturen.

PP tape is goedkoper dan PVC tape. Hij is ook minder soepel dan PVC tape. Het is moeilijk om hem met de hand te snijden. Daar hij moeilijk scheurt, is hij de ideale tape om in een koude omgeving gebruikt te worden. De standard dikte is 28 micron. Wij verkopen ook 25 micron en het moeilijk te vinden 35 micron.

PP tape kan de volgende lijmen hebben :
- Natuurlijk rubber en solvent lijm
- Acryllijm
- Acryl Plus lijm
- Hot melt lijm
- Freezer lijm

Natuurlijk rubber en solvent lijm, meestal rubbersolventlijm genoemd, is één van de beste lijm. Hij is de duurste. Hij vergeelt met de jaren. De lijm kan tegen koud en kan tussen -17°C en 65°C aangewend worden.
Acryllijm is een lijm op basis van water. Kwa prijs ligt acryllijm tusssen rubbersolventlijm en hot melt lijm. Hij vergeelt niet met de jaren. Kan tegen koud, maar niet tegen vorst.
Acryl Plus lijm is een gemodifiëerde acryllijm die een sterkere kleefkracht heeft dan de gewone acryllijm. Kwa prijs ligt Acryl Plus lijm tusssen rubbersolventlijm en hot melt lijm. Tape met Acryl Plus lijm kan in een koude omgeving aangewend worden (-20°C). De niet gebruikte rollen wel boven de 16°C bewaren.
Hot melt lijm, ook wel eens syntechisch rubber genoemd, is de goedkoopste lijm. Deze lijm wordt geel met de jaren, maar minder vlug dan rubbersolventlijm. Niet te gebruiken bij temperaturen die lager zijn dan 8°C.
Freezerlijm is een lijm op basis van natuurlijk rubber, speciaal bestudeerd om in een koude omgeving, zoals een koelkamer, aangewend te worden.


Hoe uw technische tape kiezen ?

Gaat u tapijt plaatsen met dubbelwandig klevende tape ? Wenst u spiegels te plaatsen met dubbelwandig klevende tape ? Zoekt u masking tape om plinten af te schermen bij het verven ? Heeft electrische isolerende tape nodig ? Zoekt u waarschuwingstape of markering tape ? Wij hebben alles wat u nodig heeft, want tesa, die wij vertegenwoordigen, heeft alles !
Contacteer ons indien u iets anders wenst.